Haber Detayı
24 Kasım 2021 - Çarşamba 12:40
 
25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE GÜNÜ
25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE GÜNÜ
- Haberi
25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE GÜNÜ

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Burdur Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Sevim Zorlu ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ hakkında açıklama yaptı.

Kadınlara verilen saygı ve değerin insan hakları olduğuna dikkat çeken KGK Başkanı Zorlu: “Kadına verilen değer, her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan haklarının bir gereğidir. Dolayısıyla kadının saygınlığını ve itibarını korumak, herkes için bir insanlık vazifesidir. Kadının toplum içindeki saygınlığı, itibarı ve etkinliği, gelişmişliğin ve medeniyetin de bir göstergesidir. Bununla beraber; kadına yönelik şiddet, dünyanın her tarafında halen görmekte olduğumuz acı bir gerçektir. Tarih boyunca var olan bu sorun, günümüzde büyük tepkilere sebep olmakla birlikte, ne yazık ki insanlığın kanayan bir yarası olmaya devam etmektedir. Kadına yönelik şiddetin bizim dünyamızda hiçbir gerekçesi ve yeri yoktur” diye konuştu.

KADES UYGULAMASI

Başkan Sevim Zorlu: “Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulumuzun toplumun bilinçlenmesi için çeşitli eğitim planlarımız var. Bu konuda diğer kurum ve kuruluşlarla eşgüdümlü de çalışıyoruz. Bizim için önemli olan kadına şiddet konusunda sıfır tolerans gösterilmesidir. KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk akla gelecek acil müdahale uygulamasıdır. KADES (Kadın Acil Destek İhbar Sistemi) son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiştir. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar” şeklinde konuştu.

Başkan Zorlu: “Burdur Kadın Girişimciler İcra Kurulu olarak vizyonumuz kadınlarımızın ekonomik hayatta daha fazla yer almaları ve hak ettiği konuma yükselmeleridir. Bu duygu ve düşüncelerle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nü kutluyoruz” dedi. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 25, KASIM, KADINA, YÖNELİK, ŞİDDETE, KARŞI, MÜCADELE, GÜNÜ,
Yorumlar
Haber Yazılımı