Haber Detayı
25 Nisan 2024 - Perşembe 14:37
 
Gündüzalp süt toplama sistemini Özbek Danışmana anlattı
Gündüzalp süt toplama sistemini Özbek Danışmana anlattı
- Haberi
Gündüzalp süt toplama sistemini Özbek Danışmana anlattı

BTB Başkanı Gündüzalp, bir araya geldiği Özbek Danışman Pirnazarov’a Burdur’da başarıyla uygulanan süt toplama sistemini yerinde gösterip, tamamen yerli sanayi gücüyle kurulan sistemin Özbekistan’da da uygulanabilmesi için gerekli desteği sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

BTB Başkanı Gündüzalp, bir araya geldiği Özbek Danışman Pirnazarov’a Burdur’da başarıyla uygulanan süt toplama sistemini yerinde gösterip, tamamen yerli sanayi gücüyle kurulan sistemin Özbekistan’da da uygulanabilmesi için gerekli desteği sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Türkiye Hayvancılığına dair inceleme yapmak ve bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için Burdur’a gelen Özbekistan Veteriner ve Damızlık Hayvancılık Geliştirme Komitesi Başkan Danışmanı Ziyodulla Pirnazarov’u ağırladı. Misafirine hem Burdur’u hem Burdur’un Coğrafi İşaret Tescilli ürünlerini tanıtan Gündüzalp, hem de Burdur’da başarıyla uygulanan süt toplama sistemini yerinde gösterdi. Özbek Danışman Pirnazarov’u Yazıköy Süt Toplama Merkezi’ne götüren Gündüzalp, tamamen yerli sanayi gücüyle kurulan sistemin ayrıntılarını anlatıp, Burdur’un tarım sanayisindeki altyapısının, aynı sistemi Özbekistan’da da uygulayabilecek kapasitede olduğunu vurguladı ve gerekli desteği sağlamak için hazır olduklarını iletti.

BTB_1637

Özbekistan Veteriner ve Damızlık Hayvancılık Geliştirme Komitesi Başkan Danışmanı Ziyodulla Pirnazarov’la Burdur Ticaret Borsası’ndaki makamında bir araya gelen Başkan Gündüzalp, konuğuna Türkiye Hayvancılığıyla ilgili güncel bilgileri verip, sütün toplanıp paketlenmesine kadar olan süreci ve Burdur’daki tarım sanayisinin gücünü anlattı. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Çakır, Meclis Üyeleri Mehmet Kaya ve Gültekin Öz’ün de yer aldığı ziyarette, Burdur’un Coğrafi İşaret Tescilli ürünleri olan Ceviz Ezmesi ve Haşhaş Helvasını da tattıran Gündüzalp, konuğunu Yazıköy Süt Toplama Merkezine götürdü.

Yazıköy Süt Toplama Merkezi’nde köylüler ve meclis üyeleriyle birlikte Burdur’da uygulanan süt toplama sistemini Özbek Danışman Pirnazarov’a anlatan BTB Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, yaptığı açıklamada Burdur'un tarım sanayisindeki gücünü uluslararası boyuta taşımak için çaba gösterdiklerini paylaştı. Tarım sanayisinde güçlü bir altyapıya sahip olan Burdur'un, tarım makinaları ve ekipmanları, süt toplama sistemleri, çiftlik sistemleri gibi alanlarda dış pazarda daha etkin hale gelip uluslararası markalar yaratması gerektiğini ifade eden Gündüzalp, “Özbek konuğumuza sadece Burdur’un tarım ve hayvancılığını değil, Burdur’umuzu ve Burdur’umuzun tarım sanayisindeki gücünü de anlattık. Özbekistan’da özellikle süt hayvancılığını geliştirmek istiyorlar ve bu konuda Türkiye’de incelemeler yapıp destek bekliyorlar. Biz de hem soydaşlarımıza destek olmak hem de ilimiz ticaretine katkı sağlamak adına gerekli her tür ihtiyaçta yanlarında olduğumuzun sözünü verdik. Bugün Burdur’da uygulanan süt toplama sistemimiz yazılımından ekipmanlarına, muhafazasından soğutmasına kadar tamamen şehrimizin markalarının ürünüdür. Bu ürünleri, uluslararası pazara taşımak ve büyütmek en önemli gayemizdir. Burdur Ticaret Borsası olarak, üyelerimizin ticaretini ve şehrimizin markalarını güçlendirmek, uluslararası pazarda etkilerini artırmak için çalışıyoruz.” dedi.

BTB_1745

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gündüzalp, süt, toplama, sistemini, Özbek, Danışmana, anlattı,
Yorumlar
Haber Yazılımı