Haber Detayı
20 Nisan 2024 - Cumartesi 17:05
 
Burdur'da İçme Suyu için Harekete Geçme Zamanı!
Burdur'da İçme Suyu için Harekete Geçme Zamanı!
- Haberi
Burdur'da İçme Suyu için Harekete Geçme Zamanı!

Burdur AK Parti Milletvekili Adem Korkmaz, seçimlerin ardından Burdur'un günlük yaşamını ilgilendiren sorunlara değinilmesi zamanının geldiğini vurguladı ve içme suyu süreci için çağrıda bulundu:

AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, yerel seçimlerin ardından halkın tercihlerini belirlediğini ve bütün belediye başkanlarını tebrik ettiğini belirtti. Ayrıca, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i de tebrik ederek, "Allah yardımcıları olsun" dileğinde bulundu.

Milletvekili Korkmaz, açıklamasında;

Değerli hemşehrilerim; Yerel seçimler geride kaldı, halkımız tercihini yaptı, bütün belediye başkanlarımızı, meclis üyelerimizi ve Burdur Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz beyi tebrik ediyorum. Allah yardımcıları olsun.

Artık hizmet ve halkımızın günlük yaşamını ilgilendiren konulara eğilme zamanı. Halkımızın birinci meselesi olan su konusu önemini koruyor.

Burdur’umuzun içme suyu sorununu orta vadede (10-15 yıllık dönemde) çözecek Senir Suyu göl geçişi projesini yaklaşık on aydır titizlikle takip ediyoruz. Senir – Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı ile ilgili askı sürelerinin de bitmesiyle birlikte, Bakanlığımızda imza aşamasına geldiğini sizlere duyurmak istiyorum. Konuyu yakından takip ediyorum. Bakanlıkça projenin önümüzdeki bir iki hafta içinde onaylanmasıyla sürecin beni de yakından ilgilendiren teknik ve bürokratik sürecin tamamlanmış olacağını ifade etmek istiyorum.

Proje; Bakanlığımız tarafından imzalanır imzalanmaz Burdur Belediyemizin acilen ihale sürecini gerçekleştirmesi gerekmekte, bunun için de zaman kaybetmeden Finansman konusunu (belediyemizin kendi imkânları ya kredi ile) çözümlemeli ve acilen harekete geçmelidir. Bu konuda biz de milletvekilleri olarak gerekli desteği sağlayacağız.

Ancak, Senir Suyu Proje’sinin 2024 yazına yetişmesinin mümkün olmadığını göz önüne alarak; bu yaz Burdurlu hemşehrimizin bir içme suyu krizi yaşamaması için Valimizi ve Belediyemizi acil bir eylem planı yapmaya ve gerekli önlemleri almaya davet ediyorum.

Burdur’umuzun su sorununun siyaset üstü bir mesele olduğuna olan inancımızla bizler de bu acil konuda Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız ile bir araya gelerek çözüm yollarını masaya yatırmaya hazırız.

Kıymetli hemşehrilerimin bilgilerine saygılarımla arz ederim.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burdur'da, İçme, Suyu, için, Harekete, Geçme, Zamanı!,
Yorumlar
Haber Yazılımı