Haber Detayı
02 Mayıs 2024 - Perşembe 14:26
 
Burdur'da yağmur altında 1 Mayıs'ı kutladılar
Burdur'da yağmur altında 1 Mayıs'ı kutladılar
- Haberi
Burdur'da yağmur altında 1 Mayıs'ı kutladılar

Burdur’da 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın ikinci programında ise Türk-İş, Birleşik Kamu-İş, Belediye-İş, Şeker-İş, Eğitim-İş, Yol-İş, Genel Sağlık-İş, Büro-İş, Tüm Yerel-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarının katılımıyla yapılan 1 Mayıs Korteji Çatalpınar mevkiinden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

Burdur’da 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın ikinci programında ise Türk-İş, Birleşik Kamu-İş, Belediye-İş, Şeker-İş, Eğitim-İş, Yol-İş, Genel Sağlık-İş, Büro-İş, Tüm Yerel-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarının katılımıyla yapılan 1 Mayıs Korteji Çatalpınar mevkiinden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

d8835d6d-9868-4e6c-aab4-be2d9c68cbdb

Cumhuriyet Meydanındaki kutlama programı saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Yağmur altında kutlanan işçi bayramında ilk konuşmayı Tertip Komitesi Başkanı Şeker-İş Başkanı Mustafa Onay yaptı.

Mustafa Onay konuşmasında şunları söyledi;

 “Bugün 1 Mayıs. 1 Mayıs, emeğin, alın terinin, barışın, demokrasinin ve güvenli bir gelecek için dayanışmanın, yardımlaşmanın günüdür. Bugün o gündür. Bugün biz emekçilerin; birlik, beraberlik ve dayanışma içinde kararlıkla mücadelemizi sürdüreceğimizi, meydanlarda haykıracağımız gündür. 2019 yılında başlayan COVID-19 pandemisi, 2022 yılında patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı, katil İsrail'in Filistin’e başlattığı zulüm, ayrıca ülkemizde 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ülkemizde can ve mal kaybına neden olması, özellikle ülkemiz ekonomisini olumsuz etkilemiştir. Bugün emek ve dayanışma günümüzde tüm sorunlarımızı bir kez daha haykırıyor, kamuoyu ile iktidar ve muhalefet partileriyle paylaşıyor, sorunlarımıza kısa sürede çözüm getirilmesini talep ediyoruz. Biz işçiler geçim sıkıntısı çekmeden, aile bireylerimizle birlikte çağdaş düzeyde yaşayacak ücret istiyoruz. Asgari ücretin, yoksulluk sınırının üstünde belirlenmesini istiyoruz. Emekli aylığı alt sınırının asgari ücret düzeyine yükseltilmesini istiyoruz. Gelir Vergisinde adaletin sağlanmasını, çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınmasını istiyoruz. Yapılacak yasal düzenlemelerle örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Kayıt dışı istihdamın önlenmesini istiyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılan taşeron işçilerinin ilgili kurumların kadrolarına geçirilmelerini istiyoruz. Çocukların her türlü şiddetten korunmasını ve ülkemizde yaşanan kadın cinayetlerinin önlenmesini, faillerine caydırıcı ağır cezaların verilmesini ve bu tür eylemlerin son bulmasını istiyoruz. Çocukların çalıştırılmasındaki en büyük nedenlerden biri yoksulluk ve eğitimsizliktir. Erken yaşta çalışmaya başlayan çocukların, kendi yaşıtları ile oynayıp, eğlenip, güven içinde öğrenimlerini sürdürmelerini istiyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında emek ve dayanışma günümüzde haykırdığımız sorunların çözüme kavuşturulmasını bekliyor, tüm emekçilerimizin dayanışma gününü kutluyor, hepinizi saygı ile selamlıyoruz.

Konuşmaların ardından katılımcılar günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi ve program sona erdi.

Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir

ec3b7a45-23db-4af3-bdc0-dcf7953b6136c90a7034-4387-4cf2-b40a-5d6bcde6b52ec32dce86-72a3-414d-9374-e0415f9ea214

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burdur'da, yağmur, altında, 1, Mayıs'ı, kutladılar,
Yorumlar
Haber Yazılımı