Haber Detayı
05 Nisan 2024 - Cuma 14:34
 
Burdur Barosu, Avukatlar Günü'nde taleplerini paylaştı
Burdur Barosu, Avukatlar Günü'nde taleplerini paylaştı
- Haberi
Burdur Barosu, Avukatlar Günü'nde taleplerini paylaştı

Burdur’da 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Burdur’da 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Burdur Barosu tarafından çelenk sunma töreni düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda yapılan törene Baro Başkanı Ramazan Gedik ile baroya kayıtlı avukatlar katıldı.

Baro Başkanı Ramazan Gedik’in çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu.
Baro Başkanı Gedik yaptığı konuşmada, demokratik toplumun temel direğinin adalet; adalete erişimin güvencesinin ise avukatlar olduğunu söyledi.

Gedik şöyle konuşmasında şunları söyledi;

"Demokratik toplumun temel direği adalet; adalete erişimin güvencesi avukattır. Adalete erişim hakkı için güçlü avukat, güçlü avukat için güçlü Baro gerekir. Bunu dile getirmek için bugüne kadar hep “Güçlü Baro Güçlü Avukat”, “Herkes için adalet, adalet için avukat” dedik. Ancak ülkemizde avukatların sosyoekonomik sorunları her geçen gün arttı. Ve yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda hukuki ve fiziki şiddetle de karşı karşıyayız. Avukatlar, yargılanıyor, darp ediliyor ve öldürülüyor. Bugün “Avukat İçin de Adalet!” diye haykırmak zorunda kalıyoruz. 5 Nisan Avukatlar Günü’nde mesleğimizin sorunlarının çözümüne yönelik taleplerimizi bir kez daha kamuoyunun dikkatine sunuyoruz: Hukuk Devletine bağlılık ve hukukun üstün tutulmasını istiyoruz. Bağımsız-tarafsız, fakat sorumluluk sahibi yargı istiyoruz.  Avukata yönelik şiddetin son bulmasını, şiddet faillerinin en ağır yaptırımlarla cezalandırılmasını istiyoruz. Kamu avukatlarının özlük haklarının kanunla düzenlenmesini istiyoruz. CMK Ücret Tarifesi’nin avukatın emek ve mesaisini karşılayacak düzeyde olmasını istiyoruz. Stajyer avukatlar için Hazine’den karşılanan ücret istiyoruz. Adli yardım ödeneklerinin artırılmasını ve zamanında ödenmesini istiyoruz. Başta CMK ve adli yardım ödemelerinde  olmak üzere, avukatlık hizmetleri için KDV indirimi istiyoruz. Avukatlık mesleğinin iş alanlarının daraltılmasının önüne geçilmesini istiyoruz. Kişisel verilerin korunması vb. gerekçelerle mesleki faaliyetlerimizin engellenmemesini istiyoruz. Bağlı çalışan avukatların hukuki statülerinin güvence altına alınmasını istiyoruz. Avukatlık Kanununa aykırı faaliyetlere son verilmesini istiyoruz. Yargının kurucu unsurları arasında eşitlik, savunma makamı için adil bir temsil gücü istiyoruz. Hukuk Fakültesi kontenjanlarının azaltılmasını ve sınavda başarı sınırının düşürülmesini istiyoruz. Bu taleplerimizi bir kez daha hatırlatıyoruz. Adalet için sorumluluk yüklenen her avukatla birlikte, “herkes için adalet, adalet için avukat” ve “avukat için de adalet” mücadelesinde kararlılıkla ilerleyecek, onurlu meslek mirasımıza sahip çıkacak ve geleceğe taşıyacağız. 5 Nisan Avukatlar Günümüz kutlu olsun."

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burdur, Barosu,, Avukatlar, Günü'nde, taleplerini, paylaştı,
Yorumlar
Haber Yazılımı