Haber Detayı
05 Nisan 2024 - Cuma 14:17
 
Basın Akademisi TRT Spikeri ve Diksiyon Eğitmeni Güven Göktaş’ı Ağırladı
Basın Akademisi TRT Spikeri ve Diksiyon Eğitmeni Güven Göktaş’ı Ağırladı
- Haberi
Basın Akademisi TRT Spikeri ve Diksiyon Eğitmeni Güven Göktaş’ı Ağırladı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Basın Akademisi, alanında uzman kişileri basın mensupları, öğrenciler ve akademisyenlerle buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Emekli TRT Spikeri ve Diksiyon Eğitmeni Güven Göktaş, MAKÜ Basın Akademisi'nin konuğu oldu.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Basın Akademisi, alanında uzman kişileri basın mensupları, öğrenciler ve akademisyenlerle buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Emekli TRT Spikeri ve Diksiyon EğitmenGüven Göktaş, MAKÜ Basın Akademisi'nin konuğu oldu.

Etkinliğin düzenleyicisi MAKÜ Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KİMER) idi. Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ali Murat Alpaslan, KİMER Müdürü Doç. Murat Kara, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, birçok akademisyen, basın mensubu ve öğrenci katıldı.

Türkçede Sesin Sanatı: Vurgu ve Tonlamanın Gücü

Güven Göktaş'ın 'Sesin Büyüsü, Bedenin Gücü, Etkili İletişim, İkna ve İnandırıcılık' başlıklı sunumunda, Türkçenin yazıldığı gibi okunmadığına dikkat çekerek, ses enstrümanlarının önemi, sesin temelleri, doğru nefes tekniği, vurgu ve tonlama ile doğru bilinen dil yanlışları üzerinde durdu. Tonlama ve vurgunun konuşma veya okuma sırasında bir hece veya kelimenin diğerlerinden daha baskılı söylenmesi gerektiğini vurgulayarak, Türkçe'nin yumuşak vurgulu ve hafif dalgalı yapısına işaret etti. Göktaş, vurgusuz konuşmanın cansız, sıkıcı ve etkisiz olduğunu belirtti.

Etkili konuşmada beden dilinin önemine de değinen Göktaş, konuşurken bedenin duruşu, mimikler, jestler, göz teması, ses tonu, kişiler arası mesafe ve kullanılan aksesuarlar gibi konuların üzerinde durdu.

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy'un Güven Göktaş'a teşekkür belgesi ve hediye takdimi ile son buldu.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Basın, Akademisi, TRT, Spikeri, ve, Diksiyon, Eğitmeni, Güven, Göktaş’ı, Ağırladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı