Haber Detayı
29 Nisan 2024 - Pazartesi 16:17
 
KADINLAR ÜRETİYOR, ÖZEL İDARE DESTEKLİYOR" PROJESİ KEMER'DE BAŞLADI
KADINLAR ÜRETİYOR, ÖZEL İDARE DESTEKLİYOR" PROJESİ KEMER'DE BAŞLADI
- Haberi
KADINLAR ÜRETİYOR, ÖZEL İDARE DESTEKLİYOR



PROJE KAPSAMINDA 10 KADIN ÇİFTÇİYE TOPLAM 60.000 ÇİLEK FİDESİ DAĞITILDI

Burdur Valisi Türker Öksüz, Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz ve İzzet Akbulut ile birlikte, Kemer İlçesinde gerçekleşen "Kadınlar Üretiyor, Özel İdare Destekliyor" projesi kapsamında "Çilek Fidesi" dağıtım programına katıldı.

Valiliğimiz koordinesinde Burdur İl Özel İdaresi ve Burdur Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ortaklığında hazırlanan Burdur İl Özel İdaresi 100 hibe destekli proje kapsamında, Kemer Asarcık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine üye 10 kadın çiftçiye 1 ‘er dekar alanda yetiştirilmesi amacıyla 6000 adet olmak üzere toplam da 60.000 çilek fidesi dağıtımı yapıldı.

Kemer İlçe merkezinde düzenlenen programın açılışında Vali Türker Öksüz, Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, Milletvekili İzzet Akbulut ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav tarafından konuşma yapıldı. Yapılan konuşmalar sonrası Vali Öksüz ve protokol üyeleri tarafından kadın girişimcilere temsili çilek fidesi takdim edildi.

Program sonrası Vali Öksüz, beraberindeki heyet ile birlikte ilk çilek fidelerini toprağa dikimini gerçekleştirdi.

Vali Öksüz, Milletvekili Korkmaz ve Milletvekili Akbulut ile çilek fidesi dağıtım programı sonrası Kemer Karamanlı Yerel Eylem Gurubu Derneği’ne ziyarette bulundu.

Ziyaret sırasında Vali Öksüz, Dernek Başkanı Ali İhsan Başer’den derneğin projeleri ve çalışmaları hakkında genel bilgi aldı.  

Vali Öksüz çilek fidesi dağıtım programında yaptığı konuşmada, “Bugün bu güzel ilçede, güzel günde hep birlikte bir üretim sürecinin küçükte olsa bir adımını atacağız. Öncelikle “Kadınlar üretiyor, Özel İdare destekliyor” çilek üretimi projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Biz burada tarımı hayvancılığı desteklemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Burdur hakikaten tarımı ile hayvancılığı ile öne çıkmış bir şehir. Bu konuda da belli bir noktaya gelmiş. Ama biz tarımda bitkisel üretimde üretim çeşitliliğini de sağlamak adına ve toplum kalkınmasının başlangıcı olan üretimi tarımsal üretimi destekleme adına bu projeyi ortaya koyduk. Geçen hafta zeytincilik projesi ile başlamıştık, çeşitli ilçelerimizde zeytincilik projesi ile birlikte zeytin üretimini ve daha sonra da zeytine dayalı bir sanayinin kurulması için bir adım attık. 7000 civarında zeytini toprakla buluşturmuş olduk. Burada da 60.000 çilek üretimi ile de inşallah bir başlangıcı yapacağız. Kadınlarımızdan oluşturulan Asarcık kooperatifinin zaten bir üretimi var. Bende bunu çok memnuniyetle öğrendiğimi ifade etmek istiyorum. El emeği göz nuru ürünlerini zaten satıyorlar, üretiyorlar. Onların bu üretiminden dolayı onları tebrik ediyor ve kutluyoruz. Bir araya gelmeleri kooperatif adı altında o dayanışmayı göstermelerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Biz de kooperatifimizin bu güzel emeğine bir katkı göstermek istiyoruz. Onları inşallah çilek üretimi ile destekleyeceğiz.

Bu ilerde inşallah sadece çileği tarladan çıktığı halde üretimi ile değil ondan sonra kurutulması veya dondurulması muhafazası ve ekonomik değer olarak katma değer olarak değerlendirilmesi ile bu üretimin daha fazla anlam kazanacağına ve ekonomik girdi sağlayacağına inanıyoruz. Onlar yeter ki üretsinler, kadınlarımız yeter ki üretsinler biz her zaman onlara destek vermeye devam edeceğiz. Onların el emekleri göz nurları bizim için çok önemli kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. Projenin hayırlı olmasını diliyorum. Projeye destek veren bütün kurumlarımıza, bugün burada bir araya gelerek bizleri destekleyen Millet Vekillerimize, İl Özel İdaremize, çalışanlarına, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze, İl Genel Meclisimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projenin hayırlı olmasını diliyor ve bütün kadınlarımıza verecekleri emek için şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Programa başta Vali Türker Öksüz olmak üzere Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, Milletvekili İzzet Akbulut, Kemer Kaymakamı Ali Emre Tekin, İl Genel Meclisi Başkanı Levent Tokmaker, Kemer Belediye Başkanı İsmail Asan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Bir 5 kişi ve bitki görseli olabilir

Kaynak: Editör:
Etiketler: KADINLAR, ÜRETİYOR,, ÖZEL, İDARE, DESTEKLİYOR", PROJESİ, KEMER'DE, BAŞLADI,
Yorumlar
Haber Yazılımı