Haber Detayı
09 Mart 2024 - Cumartesi 11:06
 
AK PARTİ HEYETİ SU AÇIKLAMASI YAPTI
AK PARTİ HEYETİ SU AÇIKLAMASI YAPTI
- Haberi
AK PARTİ HEYETİ SU AÇIKLAMASI YAPTI

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, AK Parti Burdur Milletvekilleri Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz ile AK Parti Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek, basın mensupları ile bir araya gelerek içme suyu hakkında açıklamalarda bulundular.

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, AK Parti Burdur Milletvekilleri Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz ile AK Parti Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek, basın mensupları ile bir araya gelerek içme suyu hakkında açıklamalarda bulundular.

AK Partili yetkililer açıklamalarında genel müdürlükten yazının 19 Aralık 2022 tarihinde geldiğini ama kimseden ses çıkmayınca kendilerinin konuya dahil olduklarını ve süreci sıkı takip ederek ihale aşamasına geldiğini ifade ettiler.

“BURDUR’UN SORUNU OLDUĞU İÇİN BU İŞE EL ATTIK”

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, “Burdur’un sorunlarından biri su sorunu. Yaptığımız mahalle çalışmalarında da karşımıza çıkan konu buydu. Bu konu üzerinde Mayıs seçimlerinden sonra vekillerimizle birlikte bu işe el atılması gerektiğini gördük ve bu işle uğraşmaya başladık. Ortada henüz belediye seçimleri yoktu ve belediyenin bizde olup olmamasıyla alakalı tereddüt de yaşamadık. Burdur’un sorunu olduğu için bu işe el atmak istedik. Seçimlerden hemen sonra belediye başkanımızı ziyaret ederek bu konuda kendisiyle bilgi alışverişi yaptık, DSİ ile Bakanlıkla her yerle görüşmeleri yaparak bu işin hızlı bir şekilde ilerlemesi için elimizi taşın altına koyduk. Maalesef gelinen noktalarda bunlar saptırılabiliyor, çarptırılabiliyor. Bizler yapılması gerekenlerin yapılmadığını gördüğümüz için bu işe el attık ve biz bunları izah etmeye çalıştık. Bizim amacımız en başında söylediğimiz gibi su meselesi Burdur’un sorunudur. Bugün AK Parti, CHP veya herhangi başka bir partinin iktidar olması, belediyeyi yönetiyor olması suyun verilip verilmemesine engel değildir. Sonuçta biz bu şehirde yaşıyoruz, hep beraber yaşıyoruz. Su kesildiği zaman hepimizin evinde su kesilecek. Yarın bu ihtiyaçları biz gideremeyeceksek hepimize bu zarar getirecek. O yüzden biz hızlı bir şekilde çalışıyoruz.” Dedi.

“BURDUR’UN HAK ETTİĞİ ŞEKİLDE BURDUR’UMUZA HİZMET EDECEĞİZ”

Başkan Özboyacı, “Biz Mehmet Şimşek başkanımız başkan adayı olduktan sonra da Ankara turuna da çıktık. Bir adayımızın, İktidar Partisi adayımızın, Cumhur İttifakı adayımızın Ankara’ya gitmesi gayet normaldir. Bu konuda da bazı dedikodular yapılmıştır. Çünkü bizler bu seçimi kazanmak için, Burdur’a hizmet için bu yola çıktık. Bizim kaybedecek bir dakikamız bile yok. biz 31 Mart’tan sonra mazbatayı aldıktan sonra hızlı bir şekilde neler yapacağımızı biz bugünden planlıyoruz ve bunları faaliyete geçireceğiz. O yüzden biz Mehmet başkanımla beraber sadece su konusunda değil Burdur için neler lazımsa Ankara’da turlara girdik. Bakanlıklarla görüşmeler yaptık, Burdur’a getireceklerimizle ilgili planlar yaptık, hazırladık. Bu konuda bir dedikoduya mahal verilmesi yanlış oldu. Mehmet başkanımız adayımızdır, çalışmalarını hızlı bir şekilde yapmaktadır. İnşallah biz 31 Mart’tan sonra o sürece kadar ılımlı bir şekilde sürecimizi yöneterek Burdur’umuza hizmet etmeye başlayacağız. Ve 5 yıl boyunca bizler gayet güzel bir şekilde Burdur’un hak ettiği şekilde Burdur’umuza hizmet edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

“BURDUR’UN KAYBEDECEK ZAMANI YOK”

AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, programda; “İçme suyu konusu genel seçimler sürecinde benim 27 Mayıs günü bir programımda Burdur’un su meselesinin siyaset üstü bir mesele olduğunu ifade ederek, bu meselenin çözümü noktasında bize ne düşüyorsa bunu yapmak için elimizden gelen her şeyi yapmak için seferber olacağımızı kamuoyuna deklare ettim. Ve seçildikten sonra da Burdur’daki ilk ziyaretimizi il başkanımızla, merkez ilçe başkanımızla birlikte Belediye başkanımızın makamında su ile ilgili Devlet Su İşleri Bölge müdürümüzü de alarak Burdur’un su meselesini tüm boyutlarıyla, yani yaz ayında olası bir su krizinde ne yapabiliriz? bu konuda DSİ’miz ciddi bir önemler aldı. Orada bir politika ürettik. Geçen yıl yağışların uzun sürmesi sebebiyle kriz seviyesine gelecek bir içme suyu sorunu yaşanmamış idi. Önümüzdeki yılı yani 2024 ve sonrasını ve 50 yıllık bir perspektifte Burdur’un su meselesini nasıl çözeceğimizi ortaklaşa bir akıl üreterek, bir şehir aklı olarak bunu nasıl yürüteceğimiz konusunda geniş, faydalı ve verimli bir mutabakat oldu.  Başkanımız bize ev sahipliği yaptı. Kendisi de zaten bize bu ziyaretten sonra teşekkür etti ve bu süreç başladı. Bu ziyaretten sonra ben 13 Temmuz tarihinde Ankara’da başkanım bana bir dosya verdi ve dedi ki “Hocam bize Tabiat Varlıklarından böyle bir dosya geldi, bu dosya çok ciddi üzerinde aşılması gereken çok ciddi bürokratik süreçler var, bu konularda birlikte çalışırız” dedi. Bende hay hay diyerek aldım dosyayı 13 Temmuz günü Ankara’da, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığımızda ve Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğümüzün makamında bu konuyu arz ettiğimde bize “Evet hocam bu tarzı beğeniyoruz. İktidar muhalefet ayrımı olmaksızın sizin gösterdiğiniz çabaya biz de genel müdürlük olarak elimizden gelen desteği verelim. Bu işi en kısa zamanda nasıl yapacağımız konusunda birlikte çalışalım.” Dedi. Daha sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızda Burdur Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürümüz, Burdur Belediye Başkan yardımcımız ve Genel Müdürlüğün ilgili daire başkanıyla üçlü bir mekanizma kurduk. Derdimiz şuydu; bir kurum başvuru yapıyor, bu başvuru yapıldıktan sonra iş bürokrasiye geliyor, bürokrasi bunu inceliyor şu eksikliği var, bu eksikliği var, şunları yapın diyerek yazıyı geri gönderiyor. Süreç tekrar başlıyor. Bu dosya bana geldiğinde zaten böyle bir süreç yaşanmış. Dedik ki böyle bir şeye mahal vermeyelim. Derdimiz şu; Burdur’un kaybedecek bir zamanı yok. 2023 yazını bir şekilde atlatıyoruz, 2024 yazında ne yapmamız lazım. Buna yönelik bir çaba. Tabi ki orta ve uzun vadede çalışmaları içine alıyor.” Diye konuştu.

“YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEME”

Sürecin her aşamasını takip ettiğini belirten Adem Korkmaz, “Bu sürecin her aşamasını her gün bakanlık aşamasına kadar takip ettim. Uzun ve yorucu bir sürecin ardından belediye başkanımız geçen hafta “su işini çözdüm hayırlı olsun” diye paylaşım yaptı. Benim burada beklentim basit bir teşekkürdü. Biz şöyle bir süreç başlatmıştık, Allah razı olsun Burdur’umuz adına birlikte çalışmaktan mutlu oldum ifadesi bizim için yeterliydi. Bu teşekkürü göremeyince bende kendim süreci anlatan bir mesaj yayınladım. Arkasından başkanımız işte “başkan sen misin? O mu?” gibi hiç Burdur’un arzu ettiğimiz siyaset diline yakışmayan bir açıklama yaptı. Ben bunlara girmeyeceğim. Seçim dönemi, ister istemez halk nezdindeki algıyı oluşturma çabası. Her siyasetçinin hakkıdır. Ama yiğidi öldür hakkını yeme diye bir atasözü vardır. Biz bunun da gösterilmesini arzu ediyoruz. Ama şunu da kamuoyuna duyurmak istiyorum. Genel Müdürlükten Belediye Başkanlığımıza gelen yazının tarihi 19 aralık 2022. Diyor ki genel müdürlük; “bu konuları hızlı bir şekilde tamamlayın ve bu mesele ile ilgili süreci bitirelim.” Fakat aralık geçiyor, ocak geçiyor, şubat geçiyor, mart, nisan, mayıs, haziran bitiyor ses yok. Ne zamanki ben “bu işi çözelim, haydi” dediğimde başkanımızı ziyaret ettikten sonra dosyayı alıyorum Ankara’ya gidiyorum ve o az önce bahsettiğim üçlü mekanizmayı başlattıktan sonra 24 Temmuz’da ilk defa ÇED izniyle ilgili süreç başlatılıyor. O zaman soru şu; “ne zaman başvuruya başlayacaktık?” biz bu işe sahip çıkmasaydık, bir milli sorumluluk meselesi olarak siyaset üstünden kastettiğim bu, bu süreçlerin tamamlanmasıyla ilgili Burdur Belediyemiz süreci ne zaman başlatacaktı? Bugün artık bakın Senir Suyunun ihale yapılabilir aşamasına geldik. 7 ay önce başlansaydı belki biz bugün bu suyu buradan akıtma başarısını şu an için gerçekleştirmiş olabilirdik. Çok büyük rakamlarla yapılan arıtmamız şu anda çalıştıramıyoruz. Niye? İleri bir arıtma, şu an arıtmaya su verdiğimiz zaman arıtmadaki yüzde 20’lik su atığı sebebiyle kış gününde suların en bol olduğu zaman da arıtmaya su veremiyoruz çünkü; verdiğimiz anda Burdur’un en az 1/5’ine daha su verme imkanımız olmayacağı için, peki bu arıtmanın yapımıyla bu suyun eşgüdümlü olarak birlikte tamamlanması ve Burdur’un artık su ihtiyacının kalıcı olarak çözmemiz gerekmiyor muydu? Bu soruyu soruyorum.” Diye konuştu.

“TAKIMIN LİDERİ DE KAPTANI DA MEHMET ŞİMŞEK’TİR”

Milletvekili Korkmaz, “Bundan sonra da yine belediye seçimlerinden bağımsız olarak bu süreci bugün, yarın gidelim İLBANK’a ve bu meselenin çözülmesi için derhal kredi görüşmelerine başlayalım. Ben bunun altyapılarını daha önce yaptım. Burdur’un ulusal ve uluslararası kredilerden faydalanması lazım. Onun için bu meselenin işte Mehmet başkanımla Ankara’ya değişik ziyaretler yaptık, belediye başkanı adayı nereye gidecek? 1 Nisan’da görev aldığı zaman birçok meselenin çözümü için Ankara’ya gitmeyecek mi? Burdur’un Belediye Başkanı Mehmet Şimşek’tir. Böyle kalacaktır. Yerel yönetimin lideri Mehmet Şimşek’tir. Bizler 2 vekil İzzet vekil de dahil olmak üzere yerel yönetimin talepleri, istekleri çerçevesinde Ankara’da başkanın liderliğinde birer oyuncuyuz. Takımın lideri de kaptanı da Mehmet Şimşek’tir. Bunun ötesinde bir şey yoktur. Bunun ötesinde yapılmak istenenler topluma algı mesajı vererek toplumun zihnini karıştırmaktır. Ben bunun ötesinde şu aşamada söz söylemeyi doğru bulmuyorum.” İfadelerini kullandı.

“BURDUR’UMUZA HİZMETKAR OLMAK İSTİYORUZ”

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz’da şöyle konuştu;

“Bizler seçildikten sonra Burdur’un sorunlarının siyaset üstü olduğunu belirterek görüşmelerimize başlamıştık. Bizler İzzet vekilim de dahil olmak üzere şehrin problemlerini çözmek üzere millete vekaleten görevlendirildik. Dolayısıyla daha belediye seçim süreci başlamamıştı ve biz sürece dahil olduk. Özellikle Adem hocam Ankara ayağındaki süreci bana göre daha yakın takip etti. Nihai durumda da siyasi partilerin adayları belli olduğunda bizim de Mehmet başkanımızın adaylığı netleştikten sonra bu süreçle alakalı o da sürece dahil oldu. Hem bizlerden bilgi alarak hem de Ankara ziyaretinde bizlere eşlik etti. Bunun da çok basit bir açıklaması var; açık konuşmak gerekirse AK Parti süreklilik arz eden bir davadır. Süreklilik arz eden davalarda göreve talip olduğun andan itibaren seçilecekmiş gibi hatta seçilmiş gibi konuyla alakalı donanıma sahip olmak gerekir. Bununla ilgili ve Burdur’un diğer konularıyla da alakalı Mehmet Başkanımız bizlere ziyaretlerde bulunacağını söyledi ve bizlerde de eşlik ettik. Buradaki dil her seçim döneminde hemen hemen kullanılıyor ama bizler şunun teminatını verebiliriz üstüne basarak söylüyorum 3 milletvekili olarak bizler şehrin problemleri, şehrin ihtiyaçları söz konusu olunca bizim için AK Parti, MHP, CHP kesinlikle ikinci planda olur. Bu süreçte de yıllardır son nokta konmadığı için süreç sürekli başa dönmüş. Suçlamak değil amacımız yapmak istemiştir belki ama bir türlü bir adım atılmadı. Adım atılmadığını görünce biz gündeme getirip sıkı bir takip şeklinde süreç bugüne kadar geldi. Bizler Ali başkandan bir teşekkür beklerdik. Bu teşekkürden ziyade biraz hak teslim etmektir bizim nazarımızda. Bizler vekiller olarak sürekli değerlendirme yapıyoruz. Söz konusu Burdur olunca siyasetin pek bir anlamı yok. Ama bu tip sığ siyasete de çekilip dedikodu üretilmesini de arzu etmiyoruz. Mehmet başkanım 31 mart itibariyle Allah’ın izniyle belediye başkanı olduktan sonra bizler milletvekilleri olarak Burdur’umuza hizmet etmek istiyoruz, hizmetkar olmak istiyoruz. Keza belediye başkanımıza da yol arkadaşı olmak istiyoruz. Bunun için biz seçimin arkasını beklemek istemiyoruz. Seçimin arkasını beklemek zaman kaybıdır. İlk andan itibaren ne yapabiliriz bunun eylem planını hazırladık. Bunu da uygulamaya devam ediyoruz. Aksi durumu düşünmüyoruz ama velev ki sonuç farklı gelişti biz yine buradayız, biz yine 4 sene daha ilin milletvekilleri olarak nasıl bütün ilçe belediyelerine olduğu gibi Burdur Belediyesinin de hizmetindeyiz. Yeter ki kapımızı aşındırsınlar. Buradan da İzzet vekilim adına Adem vekilim adına kendi adıma da söz veriyorum.”

“BURDUR’UN SORUNLARINI ÇÖZECEK İRADAYE VE GÜCE SAHİBİZ”

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek ise şunları söyledi;

“Burdur’a hizmetkar olmak için yola çıktık. Şehrimizi mahalle mahalle karış karış gezmeye başladık. Nereye gittiysek, kimle oturduysak 7’sinden 70’ine herkesin ilk gündem maddesi içme suyuydu. Bu sorunlara Burdur’da yaşayan birisi olarak vakıf olmamak mümkün değil. Bu sorunları detaylıca öğrendikten sonra il başkanı ve milletvekillerine bu sorunu nasıl çözeriz diye konuştuk. Ve sayın vekilim az önce bahsettiği süreci bize anlattı. Biz de bununla ilgili bir yol haritası çizdik ve öncelikli olarak Ankara’ya İller Bankası’nı ziyaret ettik. Farklı bakanlıkları da ziyaret ederek Burdur’umuzun önündeki sorunları neyse onların bir an önce çözülmesiyle alakalı sürece dahil olduk. İller bankası kredinin alınacağı yer. Ben isterdim ki ben belediye başkanı olsaydım bu süreçte sayın vekillerimin kapısını aşındırırdım. Dosya zaten tekamül aşamasında cihazlar zaten gelecek, şimdi bakıyorsunuz yağmur yok, kar yok, su yok 50 – 60 metreden çıkan sondajlar 210-220 metrelere indi. Hatta birinin de bittiğiyle alakalı bilgiler var. Su az olduğu için arıtma çalışmıyor. Önümüzde gerçekten bizi çok olumsuz bir senaryo bekliyor. Bunu kime sorarsanız sorun herkesin öngörebileceği bir durum. Belediye başkanı olsaydım bu süreçte vekillerimizin kapılarını aşındırır, bakanlıklara gider, bu para nereden alınacaksa eğer kapısının önünde yatardım. Şu aşamada da seçimden önce de ihale aşamasına getirirdim ki vatandaşa “kardeşim bu yaz su sorunu yaşamayacaksınız” diyebilirdim. Hadi vekillerimize gitmediniz, siyasi bir irada dediniz. İzzet vekilimiz var. İzzet vekilimiz Burdur’un konularıyla alakalı mecliste sürekli bilgilendirme yapıyor. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Önemli değerlendirmeler yapıyor. Al İzzet vekilimizi onunla beraber git bakanlıklara. Vekil olunca kapıyı mı açmayacaklar, almayacaklar mı içeriye? Bu sorunu dert edinmek lazım, biz bunu dert edindik. Çünkü 31 Mart’tan sonra geldiğimizde süre kaybı olmasın, insanlarımız susuzluk çekmesin, vatandaş sürekli damacanalarla su taşımaktan bel fıtığı oldu.  Bu anlamda bizim alacak çok yolumuz var. Biz zaman kaybetmemek adına bu sürece dahil oldu. İnşallah biz geldiğimizde süreci hemen başlatıp ihaleyi yapıp, senir suyunun sisteme dahil edilmesi ile ilgili gerekli çalışmayı yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bununla bitiyor mu? Bitmiyor. Maalesef altyapı sorunları haddinden fazla. Hangi mahalleye giderseniz gidin bu sorunlardan bahsediyor. Biz bu sorunları çözmek için eylem planlarımızı hazırladık. İçiniz r

Kaynak: Editör:
Etiketler: AK, PARTİ, HEYETİ, SU, AÇIKLAMASI, YAPTI,
Yorumlar
Haber Yazılımı