MAKÜ’de Cinsel Gelişim ve Eğitim Konferansı Düzenlendi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Çocuk Deyip Geçme Topluluğu, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı ve Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘İpek Kızım Aslan Oğlum Elele, Cinsel Gelişim ve Eğitim’ konferansı düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı, Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmihan Artan’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Program, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Fatma Çalışandemir’in açılış konuşması ile devam etti. Çalışandemir, konferansta bulunan herkese katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardında Prof. Dr. İsmihan Artan tarafından ‘İpek Kızım Aslan Oğlum Elele, Cinsel Gelişim ve Eğitim’ konulu konferans sunumuna geçildi.

Prof. Dr. İsmihan Artan yaptığı sunumda cinsellik kavramı üzerinde durarak ‘Cinselliği duyduğumuzda hepimiz bir panik oluyoruz. Konferansta neler anlatılacağını siz de gelirken merak etmişsinizdir. Toplumun büyük bir kesimi bu kavramda kaygıya düşüyor. Bu konu ile ilgili 4 tanım söylemek istiyorum. Üreme, cinsiyet, cinsel kimlik ve toplumsal cinsiyet. Tüm bunların kendi içinde uzun bir şekilde konuşulması gerekiyor.” diyerek katılımcılara bu kavram ile ilgili bilgiler paylaştı.

Prof. Dr. İsmihan Artan reklamlarda yer alan cinsiyetçilik örneklerini de slayt sunumu ile anlattı.

Cinsel gelişim süreci hakkında da bilgilerin aktarıldığı konferans, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ile son buldu.