İl Özel İdare Bütçesi 109 milyon 968 bin TL

İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık başkanlığında meclis toplantı salonunda toplanan il genel meclisi, 109 milyon 968 bin lira olarak ön görülen İl Özel İdaresi 2020 yılı bütçesini oy çokluğuyla onayladı.

 

Meclisteki görüşmelerin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Akbıyık, 2020 yılı bütçesi üzerinde 20 gündür sürdürdükleri yoğun çalışmanın sona erdiğini söyledi. 2020 yılının 2019 yılı gibi başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık 2020 yılı bütçe oylaması sonrasında yaptığı açıklamada;

“2020 yılı plan bütçe komisyonu ve diğer gündem maddeleri oy çokluğuyla kabul edilmiştir. Herkese desteklerindendolayı teşekkür ediyorum. Bu plan bütçe komisyon raporu için 20 gündür çalışan komisyon üyelerimize, müdürlerimize teşekkürü bir borç biliyoruz. Bütçe 2020 yılı içerisinde Sayın Valimizin başkanlığında yapılan encümen toplantısının biraz üstüne çıktık. Bunun farkındayız. Bizler seçim bölgelerimizde köylerimize hizmet etmek için çalışma kanaatindeyiz. Bununla ilgili hep birlikte her seçim bölgemizde hizmet edeceğiz. Yapılacak oalan hizmetler doğrultusunda Rabbim inşallah 2020 yılı içerisinde bütün çalışma arkadaşlarımıza kazasız, belasız günler nasip eyler.

Bu sene 2019 yılı hepinizin malumu başarılı bir yıl olarak geçti. İnşallah 2020 yılı da meclis üyelerinin ortak kararıyla hazırlanan bu plan bütçe komisyonundan verilen tekliflerle çıkar. İnşallah 100 başarıya ulaşır. 2021yılının planlamasını yaparken seneye başarılı olma kanaatindeyiz. Ben ayrı ayrı herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri 2020 yılı bütçesinin Burdur’a ve ülkemize hayırlı olmasını dileyerek;

 

“2020 yılı il özel bütçemizin hayırlı olmasını diliyorum. 20 günü aşkın bir süredir plan bütçe komisyon başkanımız sayın Hatice Dalgar’ın başkanlığında komisyon üyelerimiz ve birim müdürlerimizle birlikte son derece yoğun bir çalışma gerçekleştirildi. Bu yapılan çalışma burdur’a daha iyi nasıl hizmet edilebilirliğin araştırmasıdır.

Yine bu yoğun çalışma içerisinde Burdur İl Özel İdaremiz sadece mücavir alanı dışında değil, mücavir alan içerisinde de Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü’yle ilgili çalışmaları takip etmektedir. Bu vesileyle plan bütçe çalışmalarında paydaş kurumlarda il genel meclisimizin yapmış olduğu bütçe çalışmasında bizlere yardımcı oldular. Onlarla birlikte bu noktada gerekli çalışmalar yapıldı. Dolayısıyla bütçe 109 milyon 968 bin lira olarak gerçekleşti. Geçen yıl bütçemizle yapılan yatırımları Sayın valimizin, sayın il genel meclisi başkanımızın, üyelerimizin, çalışan işçilerimizin desteklerle çalışmaları gerçekleştirdik. Hedefte herhangi bir sapma olmadan çalışmalar gerçekleşti. Bu vesile ile 2020 yılı programını da en iyi şekilde takdim edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 2020 yılı bütçemizin başta Burdur’umuza ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor, saygılar sunuyorum.” dedi.