Haber Detayı
10 Aralık 2019 - Salı 11:51
 
Yukarı Pazar Cazibe Merkezine Olacak
Yukarı Pazar Cazibe Merkezine Olacak
- Haberi
Yukarı Pazar Cazibe Merkezine Olacak

Tarih ve kültür kenti Burdur şehir merkezinde Ulu Cami ve çevresi zengin tarihi birikimimizi yansıtmakta. Tarihi öneme sahip olan Yukarı Pazar, Burdur Belediyesi’nce yapılan çalışmalarla cazibe merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.

Yukarı Pazar yani Ulu Cami etrafında oluşan alan, yaklaşık 700 yıllık bir geçmişe sahip ve Burdur ticaretinin, şehrimizde sosyal yaşamın ve Burdur ekonomisinin yüzyıllar boyu döndüğü mekan.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, geçtiğimiz günlerde Yukarı Pazar’da sürdürülen çalışmalarını ve pazar esnafının yapılan çalışmalardan memnuniyetini gazetemize değerlendirmişti.  Fen İşleri Müdürlüğü’nün Uzan Çarşı Mahallesi ve mevkiinde kilit taş, yaya yolu ve engelli yönetmeliğine uygun kaldırım uygulamalarının devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, çalışmalardan pazar esnafının ve vatandaşın memnun olduklarını söylemişti. Yapılan bu çalışmalar neticesinde Yukarı Pazar mevkisine olan ayak alışkanlığının artmasını bekleniyor.

Burdur Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Yukarı Pazar’da kaldırım ve yol tadilat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sürdürülen çalışmalarla Yukarı Pazar’ın canlandırılması, ayak alışkanlığının tekrar kazandırılması hedefleniyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yukarı, Pazar, Cazibe, Merkezine, Olacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı