Haber Detayı
22 Şubat 2022 - Salı 14:02
 
EMNİYET EKİPLERİNDEN ŞUBAT AYI GENEL ASAYİŞ ÇALIŞMASI
EMNİYET EKİPLERİNDEN ŞUBAT AYI GENEL ASAYİŞ ÇALIŞMASI
- Haberi
EMNİYET EKİPLERİNDEN ŞUBAT AYI GENEL ASAYİŞ ÇALIŞMASI

 
Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde huzur ve güven ortamının tesisi, vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğinin sağlanması için suçun önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalara kararlılık içerisinde devam edilmektedir.
Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 01 Şubat-16 Şubat 2022 tarihleri arasında İlimiz genelinde suç ve suçlulara yönelik yapılan çalışmalarda;
• (2) adet kesici/delici alet (bıçak)
• (15) adet ruhsatsız av tüfeği
• (2) adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiş ve “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan toplamda (5) şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır.
Mal varlığına karşı işlenen suçlar ile mücadele edilmesi ve vatandaşlarımızın maddi zararlarının giderilmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda;
• Meydana gelen (14) hırsızlık olayının tamamı aydınlatılmış ve tespit edilen (18) şüpheli şahıstan (16)’sı yakalanarak haklarında adli işlem yapılmış, (2) şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam etmektedir.
Aranan şahısların yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalarda;
• Farklı suçlardan (Hırsızlık, Kasten Yaralama, Tehdit vb.) aranması olan toplamda (61) şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, (46) şahıs tutuklanmış, (15) şahıs serbest bırakılmıştır.
Yakalanan şahıslardan “Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs-Silahla Tehdit-6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçlarından 24 yıl 5 ay hapis cezasıyla aranan (1) şahıs ile “Hırsızlık” suçundan 19 yıl 5 ay hapis cezasıyla aranan (1) şahıs tutuklanarak Cezaevine teslim edilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Kaynak: Editör:
Etiketler: EMNİYET, EKİPLERİNDEN, ŞUBAT, AYI, GENEL, ASAYİŞ, ÇALIŞMASI,
Yorumlar
Haber Yazılımı