Haber Detayı
12 Mayıs 2023 - Cuma 10:02
 
ÜNİVERSİTE DİŞ HASTANESİ’NDE İLK MUAYENEYİ ADEM HOCA OLDU
ÜNİVERSİTE DİŞ HASTANESİ’NDE İLK MUAYENEYİ ADEM HOCA OLDU
- Haberi
ÜNİVERSİTE DİŞ HASTANESİ’NDE İLK MUAYENEYİ ADEM HOCA OLDU

Rektörlüğü döneminde Diş Hekimliği Fakültesini ve ona bağlı olarak Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini kurarak, Burdur’un sağlık alanındaki hayallerine kapı aralayan Adem hoca, resmi olarak hasta kabulüne başlayan hastanenin personeline hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve hastanede muayene olan ilk kişi oldu.

AK Parti Burdur Milletvekili adayı Adem hoca, “Bugün itibariyle Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, hasta kabulüne başladı. Allah’ın izniyle hemen peşinden de en yakın zamanda Tıp Fakültesi’ni de Burdur’a kazandıracağız. Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Hastanesi, belki yeni özel hastaneler ve kliniklerle Burdur sağlık altyapısı bakımından bir başka sınıfa atlamış olacak.” dedi.

MAKÜ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Sosyal Güvenlik Kurumu ile yapılan anlaşma sonrası yarından itibaren Burdurluların hizmetine giriyor. AK Parti Burdur Milletvekili adayı Adem Korkmaz, MAKÜ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ni ziyaret ederek, ilk muayene olan kişi oldu.

“Burdur sağlık altyapısı bakımından bir başka sınıfa geçiyor. Burdur’a Tıp Fakültesini de kazandıracağız”

MAKÜ Ağız ve Diş Sağlığı hastanesinden sonra Burdur’da ikinci büyük atılımı da Tıp Fakültesini açarak yapacaklarını belirten Adem hoca hastane ziyaretinde yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bugün itibariyle Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, hasta kabulüne başladı. Son dakika arkadaşlar şu anda Ankara’da Sosyal Güvenlik Kurumu ile son protokolü imzaladılar. İnşallah yarından itibaren de halkımıza hizmet vermeye başlıyor. Allah’ın izniyle hemen peşinden de en yakın zamanda Tıp Fakültesi’ni de Burdur’a kazandıracağız. Bununla ilgili de gerekli çalışmaları yaptık. Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Hastanesi, belki yeni özel hastaneler ve kliniklerle Burdur sağlık altyapısı bakımından bir başka sınıfa geçmiş oluyor, bir başka sınıfa atlamış olacak. Şehirlerin, kentlerin nitelikli nüfus ve nitelikli göçü sağlayabilmesi sahip olduğu sosyal, sağlık, spor ve ticari altyapıları ile mümkün. Bu altyapıları oluşturmadan bizim nitelikli nüfusumuz, üretken nüfusumuz, katma değer üretecek nüfusumuzun artmasını beklememiz mümkün değil. Onun için bu altyapıları hızlı bir şekilde tamamladıktan sonra Burdur’un katma değeri yüksek ürünler üreteceği endüstrilerin ve sektörlerin gelişmesi mümkün olabilecek. Bugün burada bundan 5 yıl önce başlayan hikâye bir noktaya geldi. Bu bir nokta değil, virgül. Bundan sonra yeni altyapı yatırımlarıyla da Burdurlunun hak ettiği, Burdur’un bir hastası için hangi şehre gideceğim diye kara kara düşünmediği, arabasına bindiği anda inşallah çok yakın zamanda açılacak Devlet Hastanemiz ile de bunu da Araştırma Hastanesi olarak halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Bu hastaneler hem de şehir merkezinde. Üniversite kampüsümüz yukarıda ama sağlıkla ilgili bütün birimlerimizi şehirde bu kampüste toparlıyoruz. Bu da halkın, üniversitenin ürettiği hizmete kolay ulaşabilmesi açısından planlandı. Buranın adını da sağlık kampüsü olarak bundan sonra çalışmaları sürdürecek üniversite yönetimimiz. Daha önce o şekilde kurgulamıştık. Ben şehrimize, Burdurlu hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Tıp Fakültesi’ni de en kısa zamanda açarak inşallah geçtiğimiz hafta eski Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Sayın Cumhurbaşkanımız adına bu sözü verdi. Biz de ilk kararnamelerden birinde Allah’ın izniyle Tıp Fakültemizin açılışını da vatandaşımızla paylaşacağız. Bu sevinci de inşallah o gün yine birlikte yaşarız diye düşünüyorum. Herkese hayırlı, uğurlu olsun.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÜNİVERSİTE, DİŞ, HASTANESİ’NDE, İLK, MUAYENEYİ, ADEM, HOCA, OLDU,
Yorumlar
Haber Yazılımı