Haber Detayı
09 Kasım 2023 - Perşembe 14:41
 
Paralimpik Yüzücü Yavuz Aktaş Burdur'u Zirveye Taşıdı
Paralimpik Yüzücü Yavuz Aktaş Burdur'u Zirveye Taşıdı
- Haberi
Paralimpik Yüzücü Yavuz Aktaş Burdur'u Zirveye Taşıdı

Yüzme sporu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı kurslarda tanışan Yavuz Aktaş, hocası Ahmet Tunca Evcil ile yoğun bir çalışma temposu ile kendini kısa bir sürede geliştirdi.  Antrenörü Ahmet Tunca Evcil’in özel ilgisi ile profesyonel olarak ilerlemek isteyen minik Yavuz, geçtiğimiz günlerde Konya’da düzenlenen paralimpik Türkiye Şampiypnası’nda S8 seviyesinde kendi yaş grubunda 50 metre serbest stil kategorisinde Türkiye 1.liğine adını yazdırmayı başardı.

 

100 metre sırtüstü kategorisinde de Türkiye 2.si olan Yavuz Aktaş, “Yüzmeye annemin beni yönlendirmesi ile başladım. Daha iyisi olmak istediğimde annem de babam da beni destekledi. Çok çalıştım. Basen çok yorulduğumda yapamayacağımı sandım. Ama babam bana ‘Yaparsın oğlum.’diyerek hep destek verdi. Hocamla bana sordu daha profesyonel olmak ister misin diye ve çakışmaya başladık. Bu başarıları almak beni çok mutlu etti.”dedi.
Antrenör Ahmet Tunca Evcil ise, “Yavuz’la biz hep böyle iç içeyiz. Ben de bu süreci ilk kez Yavuz ile birlikte tecrübe ediyorum. Ona sordum daha iyisi olmak ister misin, başarabilir miyiz diye. Başarmak istedi ve başardık. Şimdi Türkiye 1.si ama önce Avrupa’ya sonra dünyaya açılacak. Şimdi Burdur’un şampiyonu, Türkiye’nin şampiyonu ama Dünya şampiyonu olacak.”dedi. 

WhatsApp Image 2023-11-08 at 19.11.48


Kozlucalılar Derneği başkanı Yılmaz Kaygısız ve yönetim kurulu üyeleri ise bugün minik şampiyon Yavuz Aktaş için onur töreni düzenledi. Kozluca eski belediye başkanı Şevket Aksöz ve Kozluca Muhtarı Mehmet Yavuz’un da katılım sağladığı törende başarılı sporcu Yavuz Aktaş’a plaket takdim edildi. 
Kozluca eski belediye başkanı Şevket Aksöz, “Yavuz’u alnından öpüyor, onu doğuran anne babasını ve yetiştiren hocasını canı gönülden kutluyorum.”ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-11-08 at 19.11.47

Bir Plaket de Yavuz’un Kardeşi Fatih’e

Yavuz Aktaş’ın ikizi Fatih Aktaş da kendi ilgi alanı olan spor dalları üzerine çakışmalarına devam ederken Burdur Malazgirt’ten Kocatepe’ye Zafer Şampiyonası 10-11 yaş salon puta koşusu minik erkekler kategorisinde 2.ilk başarısını yakaladı. Kozlucalar Derneği yönetim kurulu Kozlucalı bu minik başarılı kardeşleri plaket takdimi ile onurlandırdı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Paralimpik, Yüzücü, Yavuz, Aktaş, Burdur'u, Zirveye, Taşıdı,
Yorumlar
Haber Yazılımı