Haber Detayı
14 Şubat 2023 - Salı 11:29
 
HATAY’DAN GELEN DEPREMZEDE: “BİNALARA GİRMEYE KORKUYORUZ”
HATAY’DAN GELEN DEPREMZEDE: “BİNALARA GİRMEYE KORKUYORUZ”
- Haberi
HATAY’DAN GELEN DEPREMZEDE: “BİNALARA GİRMEYE KORKUYORUZ”

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremden sonra Burdur’a getirilen depremzedelerden Abdullah Alkaya (38), binalara girmeye korktuğunu söyledi.

Hatay’da Hacı Ömer Alpagut Mahallesi’ndeki evinden sarsıntı başladığı esnada dışarı çıktığını söyleyen Abdullah Alkaya eşi ve üç çocuğu ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kampüsü içerisindeki Asımın Nesli Yurduna yerleştirildi.

Alkaya; “Sonuçta her yer yıkıldı. Farklı bir duygu. Artık binalardan korkuyoruz. İçeride bir sürü insan var ama içeri girmeye korkuyoruz. Biz o korkuyu yaşadık. 7 gün boyunca oradaydık. Bütün sarsıntıları yaşadık. İnsanların çığlıkları, ölen insanların cesetleri” dedi.

Deprem bölgesine büyük ölçüde yardım yapıldığını söyleyen Alkaya; “Bütün ekipler mücadele ediyor. Hadsiz hesapsız bir yardım oldu. Herkesten Allah razı olsun. Herkes elinden geleni yaptı. Adam gelip ceketini çıkarıp depremzedeye verdi. Yardıma gelmiş, çıkarıp ceketini verdi. Bütün yardımlar yapıldı. Ama biz biraz stres içerisindeyiz. Yaşadığımız olay ufak bir olay değil. Buna da şükür. Yardım eden herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu.

Ailesinden ulaşamadıkları insanlar olduğunu anlatan Alkaya; “Ailemizden ulaşamadıklarımız var. Kuzenlerim var. Çok kişiyle irtibata geçemedik. Annem, babam Konya’da biz buradayız. Çok şükür buna da. Burada çok rahatız ama içimizdeki stresi atamıyoruz. Korktuk. Bina olan bir yere girmek istemedik. Niye. Oturuyorsun her yer sallanıyor. Ufak bir sarsıntı değil. Duruyorsun. sarsıntıda karşındaki binalar yıkılıyor. Yaşadığımız olay kolay bir şey değil. Düşmanımızın başına vermesin Allah. Çocuklar perişan. İlk gün biraz sıkıntı oldu ama çok şükür canımız sağ. Allah bütün ailelerimize yardım etsin” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Psikososyal destek ekipleri ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden gönüllü öğrenciler depremzede çocuklara destek olmak için oluşturulan oyun odalarında çocuklarla oyunlar oynuyor. Yurtta oluşturulan bir bölümde de depremzedelere, kıyafet ve ayakkabı yardımı yapılıyor.

Burdur Vali Vekili Ahmet Mailoğlu’da yurtta kalan depremzedeleri ziyaret etti. Mailoğlu, Burdur’a 2 bin civarında depremzede bulunduğunu söyledi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: HATAY’DAN, GELEN, DEPREMZEDE:, “BİNALARA, GİRMEYE, KORKUYORUZ”,
Yorumlar
Haber Yazılımı