Türkiye'nin İlk ve Tek Nümizmatik ve Sahaflık Atölyesinin Açılışı Gerçekleştirildi

Merkez Kışla Ortaokulu bünyesinde kurulan ve Türkiye de tek olma özelliğine sahip numizmatik ve sahaflık atölyesinin açılışı Vali Yardımcımız Sayın İbrahim ÖZKAN ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Emre ÇAY tarafından gerçekleştirildi. Zengin içeriklerle donatılmış atölyede Tevfik Fikret, Cenap Şehabettin, Necip Fazıl, Halid Ziya Uşaklıgil, Halide Edib Adıvar, Refik Halid Karay, Faruk Nafiz Çamlıbel gibi şair ve yazarların kitaplarının ilk basımları ile Sultan Reşad, Abdülhamit Han, Abdülaziz dönemlerinde basılmış madeni paralar ile Cumhuriyet Döneminde 1980 yılına kadar basılmış kağıt ve madeni paralar yer alıyor.

Okul Müdürü İmran ELAY ın 18 yılda biriktirdiği 1928-1980 yılları arasında basılmış Türk ve Dünya klasiklerinin yer aldığı kitap koleksiyonu ile 1750-1990 yılları arasında basılmış nadide kağıt ve bir çoğu gümüş olan madeni para koleksiyonunu sergiye bağışlayarak tüm öğrencilerin istifadesine sundu.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay“ okul Müdürümüz İmran ELAY ın samimi gayretleriyle oluşturmuş olduğu nümizmatik ve Sahafçılık atölyesinin açılışda gerçekten birbirinden değerli eserleri görme imkanımız oldu. Bu çocuklarımız açısından tarihini, geçmişini merak etmeleri, onların ilgilerinin artması bakımından bu çalışmanın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum.. Bildiğimiz kadarıyla şu anda Türkiye’de nümizmatik atölyesi ilk olarak burada açıldı. Milli Eğitim Bakanlığımızın da 2023 eğitim vizyonunda belirttiği sosyal, kültürel faaliyetlere katkı bakımından, öğrencilerimizin geçmişe ilgi uyandırması bakımından, burada geçmişe meraklarını giderebilmeleri bakımından bu atölyemizin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu çalışma sadece okulun kendi öğrencileri için değil, il içi veya il dışı istifade etmek isteyen tüm öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Şimdiden çocuklarımıza, yavrularımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

BOMBA15