MİLLETVEKİLİ ÖZÇELİK, KOOPERATİFLERİ PROJE SUNMAYA DAVET ETTİ

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, TKDK’nın kooperatifleri ve kadın kooperatiflerini daha yüksek hibe oranıyla desteklediğini hatırlatarak Burdur’daki Kadın Kooperatiflerini proje sunmaya davet etti.

Milletvekili Özçelik, ”Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Burdur İl Koordinatörlüğü, IPARD II 11. Çağrı Başvurularını almaya başladığı bugünlerde Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna Burdur’daki tüm Kooperatiflerimizi ve Kadın Kooperatiflerimizi proje sunmaya davet ediyorum.” dedi.

“TKDK KOOPERATİFLERİ ve KADIN KOOPERATİFLERİNİ DAHA YÜKSEK HİBE ORANIYLA DESTEKLİYOR”

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik açıklamasında şunları söyledi;

“Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Burdur İl Koordinatörlüğü, IPARD II 11. Çağrı Başvurularını almaya başladığı bugünlerde Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna Burdur’daki tüm Kooperatiflerimizi ve Kadın Kooperatiflerimizi proje sunmaya davet ediyorum.  Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, IPARD Programının desteklediği tüm sektörlerde, kooperatiflere hem proje sıralama kriterleri ile hem de daha fazla hibe oranıyla pozitif ayrımcılık sağladığını belirtti. En az yüzde 60 hibe oranından hayvancıktan işleme sektörüne, süt toplama merkezlerinden kesme çiçekçiliğe, yenilenebilir enerji yatırımlarından makine parklarına, arıcılıktan mantarcılığa, Fide ve fidan üretiminden kırsal turizme ve zanaatkarlığa kadar tüm sektörlerdeki yatırımlar için TKDK’yı işaret etti. Bununla beraber katma değerli ürünlerin üretimi için sunulacak projelerde küçük ölçekli et ve süt işleme yatırımları, salça, püre, pekmez, marmelat, reçel, pestil, turşu, meyve ve sebze suları, konserve, sirke, közleme, salamura, ekşiler, ezme, zeytin mamulleri, kurutulmuş meyve ve sebze, boza, salep, tahin, bakliyat, pirinç işleme, Mısır kurutma, yerel yiyecekler, baharatlar, bitki çayları, aromatik kahveler, soslar, kemik suyu, defne yağı gibi gıda ürünleri ile sabun, Gülsuyu, Pelet, prina gibi gıda olmayan ürünlerdeki yatırım alanlarının birer fırsat olduğunu belirtti.”