İŞKUR’dan Engelli Vatandaşa 49 Bin TL Hibe

 

Kendi İşini Kurma Projesi kapsamında, İŞKUR'a sunulan projesinin komisyon tarafından onaylanmasının ardından İŞKUR İl Müdürlüğü’nde sözleşme imzalayan Fatma YALTIRAK, Kuruluş Desteği için verilecek 49.494 TL ile alacağı 1 koç ve 21 koyun ile hayvancılığa başlayacak.

         Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yunus Emre Akalın, “Engelli Hibe Kendi İşini Kurma Projesi kapsamında projesi onaylanan Fatma Hanım’ın sözleşmesini imzalamış bulunuyoruz. Kendisine toplamda 22 küçükbaş hayvan kazandırılacak ve Projenin takibi İŞKUR vasıtasıyla yapılacaktır. Fatma Hanım, koyunları 3 yıl boyunca satamayacak, kesimini yapamayacak. Koyunlar, sigortalı olup, 3 yıl sonra hayvanlar tamamen Fatma YALTIRAK’ın olacaktır. İŞKUR olarak yeni istihdam sağlayacak projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Fatma YALTIRAK’a hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz, dedi.

Fatma YALTIRAK, kendisine sağlanan imkan sayesinde hayata yeniden tutunmasını sağlayan, severek yapacağı hayvancılığa başlayacağı için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu kaydetti.