Emniyet Ekiplerinden Trafik Denetimi

Güvenlik güçlerimiz tarafından vatandaşlarımızın huzuru ve trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen uygulamalara kapsamlı bir şekilde devam edilmektedir.

Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 20-21-22 Mart 2021 tarihlerinde İlimiz genelinde yapılan Radarla Hız denetimi ile Motosiklet ve Motorlu Bisiklet Kullanan Sürücülere yönelik denetimlerde 238 araç ve sürücüsü kontrol edildi.

102 araca/sürücüsüne 51/2-A maddesi Yönetmelikte Belirtilen Hız Sınırlarını 10dan 30a Kadar Aşmak 8 araca/sürücüsüne 51/2-B maddesi Yönetmelikte Belirtilen Hız Sınırlarını 30dan 50ye Kadar Aşmak 6 araca/sürücüsüne 51/2C maddesi Yönetmelikte Belirtilen Hız Sınırlarını 50den Fazla Aşmak 2 araca/sürücüsüne 36. Madde Sürücü Belgesiz Olarak Motorlu Araç Kullanmak Sürücü Belgesi Geçici Olarak ya da Tedbiren Geri Alındığı Halde Araç Kullanmak ve Sürücü Belgesi İptal Edildiği Halde Motorlu Araç Kullanmak 2 araca/sürücüsüne 91. Madde Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Yaptırmamak 11 araca/sürücüsüne ise Karayolları Trafik Kanununun diğer ilgili maddelerinden toplam 131 araca/sürücüsüne Trafik İdari Para Cezası uygulanmış 7 araç trafikten men edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.