CHP'de Serkan Şimşek Bayrağı Devir Aldı

Burdur Cumhuriyet Halk Partisi Merkez ilçe kongresi dün Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonunda yapıldı.

Mevcut Başkan Sıdıka Oğuzkan’ın adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından diğer aday Serkan Şimşek kongreye tek aday olarak girdi.

Kongreye Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, İlçe Başkanları, Partililer ve delegeler katıldı.

Kongrede yapılan oylama ile divan kurulu üyeliklerine Avukat Hüseyin Altay, Meclis Üyesi Arif Pak ve CHP eski İl Başkanı İsmail Erkaya getirildi.

Faaliyet ve Maliyet raporların okunmasının ardından dilek ve temenniler bölümünde mevcut başkan Sıdıka Oğuzkan, Merkez İlçe Başkan Adayı Serkan Şimşek, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur CHP Milletvekili Mehmet Göker, CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut ve Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel konuşmalarını yaptılar.

Sıdıka Oğuzkan yaptığı konuşmada; “Biz bugün burada Cumhuriyet Halk Partisi’nin hak, hukuk, adalet ve demokrasi şenliğinde buluştuk. Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş ve kurtuluşun partisidir. Her bir üyemiz bunun bilincindedir bizlerle bu yolda gece gündüz mücadele veren kar, kış demeden çalışan, güvenen, inanan bütün Cumhuriyet Halk Partili üyelerime, delegelerime, benimle bu yolda yürüyen merkez ilçe yönetim kurulu üyelerime teşekkür ediyorum. Çok sevgili Cumhuriyet Halk Partililer 2 dönem yani 4 yıl bizlere bu görevi layık gördünüz bizleri onurlandırdınız, şereflendirdiniz, gururlandırdınız. Cumhuriyet Halk Partisine ve sizlere layık olabilmek için elimizden gelen bütün mücadeleyi verdik. Bugün bu onurlu ve şerefli görevimi tamamlıyorum yeni gelecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Bu parti hepimizin, hepiniz hakkınızı helal edin bende hakkımı helal ediyorum” dedi.

Serkan Şimşek yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Ülke siyasetinin bulunduğu dönemeç, 2000 sonrası nesil, yeni çiftçilik anlayışları, emeklilerimizin aldığı pozisyonlar, işçilerin tutumları ve topyekûn halkımızın değerleme anlayışı bizleri bugün olduğumuz yer ile ilgili güncelleme yapma durumuna itmiştir.

Bahsettiklerim daha fazla tarlaya, daha fazla kahveye, daha fazla kafeteryalara, daha fazla parklara, gençlerin arasına kısacası sokaklara inme durumudur. Vakit esnaf komitelerinin, işçi komitelerinin, mahalle ve köy komitelerinin, gençlik komitelerinin hayata geçirilmesi ve hiç vakit kaybetmeden çalışmalarına başlamasının vaktidir. AKP Hükümetinin halkımıza yaşattığı zulmü ancak oluşturacağımız ve bu komitelerde çok çalışacağımız zaman aşabiliriz. Peki, çözüm üretmek yeterli olacak mı? Tabi ki hayır. Üretilen çözüm yoları esnafa, çiftçiye, yetiştiriciye, tüccara, sanayiciye, işçiye, emekliye ülkenin evlatlarına kısacası halka çok iyi hiç bıkmadan usanmadan ayrıntılı bir şekilde tek tek anlatılarak sağlanabilir. Ve bu yolda bundan hiç şüpheniz olmasın her geçen gün daha da kalabalıklaşacağız ve daha da büyüyeceğiz.”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk partisi olarak demokrasiye inanmış ve demokrasi için mücadele eden Türkiye’nin kurtuluşunun da sadece demokrasi ve cumhuriyette olduğuna inanan bir örgütüz.

Bu anlamda hele ki son dönemde yeni yönetim sistemiyle adeta yurttaşın demokrasiye katılımını yok sayan anlayış içerisinde bu örgüte gönül veren bu örgüt için mücadele eden her bir neferin alnından öpülmesi gerekir.

Çünkü, bu görev yalnızca kendimiz için değil Gelecek Türkiye için çocuklarımız için torunlarımız için zorunlu ve çok önemli bir görevdir. Bugün 4 yıl görev yapmış merkez ilçe yönetimine teşekkür etmek istiyorum. Çok zor bir 4 yılı birlikte geçirdik içinde darbe girişimlerini gördük, rejim değişikliği ile ilgili seçimleri yaşadık, 2-3 kez milletvekilliği seçimi gördük, 2 kez yerel yönetim seçimlerinde hep birlikte kol kola çalıştık ve iktidarın tüm kirli çalışmalarına rağmen yeniden Burdur da halkın iktidarı olduk.

Biz her zaman söylediğimiz gibi kendimiz için değil çocuklarımız için daha fazla çalışmak zorundayız. Bu anlamda örgütümüze yani asırlık çınara Atatürk’ün 2 büyük önemli eserinden biri olan ve kendisinin ifade ettiği Cumhuriyet Halk Partisine ve Cumhuriyete daha çok sahip çıkmak zorundayız. Cumhuriyete inananlar ve Cumhuriyet Halk Partisine inananların sayısı her geçen gün artıyor. Sosyal medya hesaplarından ve yandaş olmayan basından görüyoruz iktidar partisinin tüm baskılarına rağmen iktidar partisinden her geçen gün üye sayısının azaldığını duyuyor, iktidar partisinin eridiğini görüyoruz.

Çünkü vatandaş işsiz, umutsuz, mutsuz Türkiye de ilk defa toplu intiharları görüyoruz, ailesini katledecek kadar hayattan umudunu kesmiş aile babalarını görüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi umudun partisi olacaktır. Üzerimizde ki bu vazifenin farkında olarak bizler daha çok çalışmak zorundayız. Bizler Birbirimize sarılmak zorundayız ve halkın umudu olan Cumhuriyet Halk Partisini en iyi şekilde üretmek zorundayız.

Merkez ilçemize bir kere daha teşekkür ediyorum. İlçe başkanımız hakkını helal etti elbette onun hakkı bizim ona olan hakkımızdan daha fazladır. Çünkü bu iş gönüllülüktür gecemizi gündüzümüze katıp çoluğumuzdan çocuğumuzdan fedakârlık ederek yaptığınız bir görevdir.

Biz eğer bizim hakkımız varsa biz de merkez ilçeye 4 yıl boyunca bizlere verdiği emekten ötürü hakkımızı helal etmek istiyoruz. Hepsine tekrar teşekkür ediyoruz. Yeni seçilecek arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Ve onlardan bu bayrağı bir adım daha öteye götürmelerini yürekten bekliyoruz. Mehmet Göker: Türkiye’nin bulunduğu koşullar geçmiş dönemde ki koşullar ile bir değildir. Dolayısıyla bundan önceki ön görülerimiz ile bundan sonrasını tahmin edebilmemiz imkânsız zira Türkiye’de rejim değişmiştir ve hukuk, anayasa tek adam rejimine bir kişinin vereceği söze bağlanmıştır. Bu anlamda bu düzeni tekrar eskiye döndürebilmenin, parlamenter sisteme geçiş yapabilmenin, milli iradeyi egemen kılabilmenin tek umudu olarak, Cumhuriyet Halk Partisi olarak gören kesimlere karşı biz elimizden gelen onurlu duruşu göstermeli ve bu yolda çaba sarf etmeliyiz. Benim milletvekili olmamda ve milletvekili olduğum süre içerisinde emeğini esirgemeyen başta merkez ilçe başkanım ve yönetim kuruluna teşekkürlerimi bir borç bilirim. Bundan sonrasında da yeni seçilecek ilçe örgütümüzün bu bayrağı bir tık daha öteye götürmesini ve genelde Cumhuriyet Halk Partisini kurması adına çalışma yürütme sini bu yürütmede de bizlerin kendisine yandaş, paydaş olacağımızı bilinmesini isterim.”

CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut’un yaptığı konuşma şöyle: “Kongremizin ilimize, partimize, vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 4 yıldır bu görevi yürüten merkez ilçe baş- kanım Sıdıka Oğuzkan ve ekibine yapmış oldukları hiz- metler için yürekten te- şekkür ediyorum. Taş üstüne taş koyan şimdiye kadar Cumhuriyet Halk Partisinde emeği olan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Hepsi bizim değerimiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir aileyiz. Bir meşhur söz vardır, ‘birbirimizi sevmek zorunda değiliz ama saymak zorundayız’ diye bizim böyle bir lüksümüz yok biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak birbirimizi sevmek zorundayız. Biz birbirimize bağlanmak zorundayız. Çünkü şu an da ülkemizin Cumhuriyet Halk Partisine en fazla ihtiyacı olduğu dönemlerden geçiyoruz. 31 Mart yerel seçimleri de bunu gösterdi ki Cumhuriyet Halk Partisi sahada olduğu müddetçe, dokunmayı becerdiği sürece oy alamayacağı hiçbir yurttaşı yoktur.

O yüzden çok çalışacağız. Tekrardan kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Yeni seçilecek ilçe başkanımıza ve yönetici arkadaşlara da yürekten başarılar diliyorum.”

Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel: “Ben önceki arkadaşlarıma ve yeni görev alacak arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yeni görev alacak arkadaşlara başarılar diliyorum.” dedi.

 Konuşmalardan sonra oy kullanma işlemlerine geçildi. Oy kullanım işlemlerinin ardından da tek aday olarak kongreye katılan Serkan Şimşek Cumhuriyet Halk Partisi delegelerinin oylarıyla Burdur Merkez İlçe Başkanı seçildi. Seçimde 264 delegeden 141’i oy kullandı.

Serkan Şimşek’in Yönetim Kurulu listesinde şu isimler yer alıyor: “Görkem Demer, Halil Özer, Bilal Gültekin, Fatmanur Koç, Naim Şahin, İsa Işlak, Tuğba Doğan, Nevra Karamanda, Özlem Öztürk, Özlem Akyüz Şimşek, Süleyman Ayan, Süleyman Erdönmez, Bekir Coşkun ve Gülümser Balar.”