Burdur’da 112’ye 11 Ayda 66 Bin 475 Çağrı Aldı

Acil Sağlık Hizmetleri Ambulans Sisteminin 25. Kuruluş Yıldönümü Kutlama Töreni Gerçekleştirildi.

 

Burdur İl sağlık Müdürlüğünce 112 Ambulans Sisteminin 25. Kuruluş Yılı olması nedeniyle “1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” kapsamında 112 Acil Sağlık sisteminin önemini vurgulamak, çalışan personelin moral ve motivasyonunu artırmak maksadıyla tören düzenlendi.
Lavanta Tepesi Otelinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, İl Sağlık Müdürü Op.Dr. Reha Sermed Aygören, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Zafer Demir, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Sevinç Sütlü, Destek Hizmetleri Başkanı Ufuk Aydeniz, Başkan Yardımcıları, Sağlık Tesislerimizin Yöneticileri, UMKE ve Acil Sağlık Hizmetleri Personeli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten sine -vizyon, kısa metrajlı film gösterisi sunuldu.
Açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Op.Dr. Reha Sermed Aygören; “İnsanı yaşatmanın yegane amaç olduğu, sağlık hizmetlerinde bu kutsal çabanın ilk ayağı olan 112 acil Sağlık Hizmetlerinin 25. Yılında yanındayız. Karada, denizde, havada, afetlerde, yangında, kazada ve sınır ötesinde yani her ortamda tehlikelere göğüs gererek sağlık hizmetini yerine getiriyorlar. Bu denli hayati öneme sahip bir işin kar kış, gece gündüz demeden canla başla yerine getiren her bir sağlık çalışanımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. “Sesimizi ilk duyan komuta merkezindeki görevli, yardımımıza ilk yetişen ambulanstaki 112 acil sağlık personelidir. Onların sayesinde kendimizi güvende hissediyoruz. İyi ki varsınız” Vatandaşa ihtiyaç anında ihtiyacı olan sağlık hizmetini en kaliteli şekilde vermenin çabası içindeyiz, “Hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin örgütlenmesi sağlık sistemimizde önemli bir yere sahip. Bugün gelinen noktada 112 acil sağlık hizmetlerimiz, hastane öncesi sağlık hizmetlerinde iftihar edeceğimiz bir örgütlenmenin sonucudur.
1994 yılında Bakanlık tarafından başlatılan “112 Acil Yardım ve Kurtarma Hizmetleri Projesi” ile bugünkü yapının temeli atılmıştır. Bugün ise 23 112 istasyonu, 48 ambulans, 390 personel,77 UMKE gönüllüsü ve 22 ilkyardım eğitmeni ile vatandaşa kesintisiz acil sağlık hizmeti sunmaktayız. Kentlerde vakaya ulaşma süresini 10 dakikanın altına indirdik, kırsalda ise ilk 30 dakikada çağrılan yere büyük oranda ulaşmaktayız.
Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında komuta merkezimize 66.475 çağrı ulaşmış, 3 vatandaşımız uçak ambulans ile taşınmış, 2301 kişinin ise il dışı sevk işlemi gerçekleştirilmiş ve toplamda 27.177 vatandaşımıza sağlık hizmeti ulaştırılmıştır.
Sözlerimi sonlandırırken çok defa gündeme gelen hayati öneme sahip uyarıları yinelemek istiyorum. Bir gün hepimize lazım olacak. 112 hattımızı asılsız çağrılarla meşgul etmeyelim. Trafikte sireni çalan ambulansı gördüğümüzde, saniyelerin önemini unutmayalım ve yol verelim. Başta 112 çalışanlarımız olmak üzere herkese teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.
Programda bir konuşma yapan Vali yardımcısı Sayın İbrahim Özkan yaptığı konuşmasında insan hayatında sağlığın önemine değinerek “devletimiz sağlık alanında bu bilinçle yatırımlarına devam ediyor. Sağlık teşkilatımızı hem araç gereç, hem teçhizat hem de insan kalitesi açısından daha iyi yetişmiş personel ile geliştirmeye devam ediyor” diye belirterek hizmet veren birim çalışanlarını tebrik etti.
Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı İbrahim Özkan tarafından resim yarışmasında ilk 3’ e giren öğrencilere plaket verildi. İl Sağlık Müdürü Op.Dr. Reha Sermed Aygören tarafından başarılı çalışmalarından dolayı 112 ve UMKE personeline plaket verildi.
Müzik dinletisi, Kokteyl ve 112 Ambulans Sisteminin 25. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla öğrencilerinin yapmış oldukları resim ve 112 personelinin fotoğraf sergisi gezildi. 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin açmış olduğu stantlar ziyaret edilerek Acil Sağlık Hizmetlerinde kullanılan araç ve ekipmanların tanıtımı ile program son buldu.