Bucak’ta Orman yangını

Bucak ilçesinde dün saat 16.00 sıralarında ilçe çöplüğü yakınlarında henüz tespit edilemeyen bir sebepten dolayı yangın meydana geldi.

Çöplük yakınlarında çıkan yangına müdahale etmek için çok sayıda ekip sevk edilirken ekipler rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını kontrol altına almakta güçlük çekti.

Yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınan yangına, 3 yangın söndürme helikopteri, Antalya, Burdur ve Isparta’dan gelen 20’nin üzerinde arazöz, iş makineleri ve Bucak Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangında 3 hektarın üzerinde yetişmiş kızılçam ormanının kül olduğu öğrenildi.

Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ve Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, yangının çıktığı alana gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, yangınla ilgili yaptığı açıklamada; “Elhamdülillah orman yangını kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları devam ediyor. Orman Müdürlüğü çalışanlarımıza, İtfaiye Müdürlüğü çalışanlarımıza, tüm belediye çalışanlarımıza, mikserlerle su desteği sağlayan Göksan Betona ve yangının ilk dakikalarından itibaren yoğun çalışma gerçekleştiren vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

-Muhammet Fatih Başcı

Video oynatıcı       00:00   00:14