Başkan Şimşek; Halkın umutsuz bekleyişi son bulsun!

CHP Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Perşembe gününden itibaren başlayacak tam kapanma süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Başkan Şimşek özellikle küçük esnaf ve gündelik yevmiye ile çalışanların yaşayacağı sıkıntıları maddeler halinde sordu.

Başkan Şimşek açıklamasında; "29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında genel kapanma Türkiye'de neredeyse her bireyin istediği bir surum olmakla birlikte bu iş hükümetin bir anda "2 gün sonra 19 gün genel kapanmaya gidiyoruz hayırlı olsun" diyeceği kadar kolay olmamalı. Sonuçta akan bir ticaret, yürüyen bir düzen ve aksatılmaması gereken ödemeleri olan esnafımız ile, uzunca bir süredir işlerinden çıkarıldığı ve kısıtlamalar nedeniyle gündelik yevmiyeli işe giden emekçi kardeşlerimiz var. Şu anda insanların aklında tam kapanma sonrası acil bir normalleşme süreci varken tüm ülkenin aklında ise 19 gün boyunca iş yapamayacak olan esnaf, işçi, ve yevmiyeli emekçinin 19 gün boyunca evinde ne yiyeceği, doğalgaz, elektrik,su gibi giderlerini çalışmadan nasıl karşılayacağı, esnafımızın 19 gün iş yapmadan çekini, senedini,vergisini,Bağkur Primini, kredi ve kredi kartlarını, dükkan ve ev kirasını nasıl ödeyeceği soruları var. Yetkililerin acil olarak vatandaşın aklındaki bu sorulara da cevap vermeleri gerekiyor ki akılarda yaşanan kaos bir an önce ortadan kalksın, halkımızın umutsuz bekleyişi son bulsun. İnşallah bu kapanma süreci ile birlikte virüs yayılım hızı en düşük seviyeye geriler ve herkes rahat bir nefes alır.

Lütfen şunu iyi anlayalım!!! Neden tam kapanma oldu demiyoruz, tam kapamada kepenk kapatacak esnaf, gündelik yevmiyeci çalışan emekçinin doğalgaz, elektrik, su, telefon faturaları için ne yapacaksınız, geçimlerini sağlamaları için ne gibi destekleme yapacaksınız, bağkuru, kredisi, vergisi, kirası ne olacak diye soruyoruz... Tabi işinize gelip anlarsanız!!!

Saygılarımla...