Başkan Ercengiz; 18 uygulamasıyla ilgili cesur bir karar aldık

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, şehrimizde son haftalarda tartışma konusu olan yerel gündeme damga vuran 18. Madde Uygulamaları hakkında Şubat ayı belediye meclisi toplantısında bilgiler verdi.

Başkan Ercengiz 18 uygulamasıyla ilgili açıklamasında;

“Geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir basın açıklaması vardı. Mecliste sizi bilgilendirme adına kısa bir tekrarını geçeyim. Özellike bu 18 uygulaması şehrimizde değil ülkemizde yasal bir zorunluluk olmasına rağmen sanki belediyenin kendi başına icat ettiği ve buradanda birtakım mağduriyetler yarattığına yönelik sipükülasyonların doğru olmadığını basın açıklamamızda ifade ettik. Bir kere her şeyden önce şunu ifade etmek isterim. 2012 yılında revize edilen imar planı üzerinde sizlere de göstermek isterim. Öncesinde şu şekilde görünen, imar uygulaması görmemiş, kadastro durumu olarak bizim imar işlerimizden alabileceğimiz bu haritada zaten 2012 imar revizyon planında burada resmi alanlar, park alanları, sosyal donatı alanları, konut alanları, sağlık tesisleri tamamı zaten başında belirlenmiş. Bizim yaptığımız 18 uygulamasıyla daha doğrusu yapmak zorunda olduumuz bunun da altını çizeyim, hakça, adaletli bir paylaşımla, sosyal sağlık tesisi alanları, okul alanları, parklar ve muhtelif kamuya ait alanları, oyun alanları, çocuk bahçeleri ve en önemlisi açılmak zorunda olan yolların vatandaş-devlet işbirliğiyle zaten en son 2019’da güncellenen kanunla 45 ortaklık payıyla vatandaşımızın hem alanlarını belirlemek ve o alanlar üzerinde kamuya ait alanları düzgün bir hale getirilmesini sağlayan bir çalışmadır. Vatandaşımız haksızlığa uğradığını düşünüyorsa, herhangi bir itiraz yolu açıktır. Tebligat yapılmadığına dair açıklamalr yapıldı. Bu doğru değildir. Vatandaşın her birine tek tek tebligat yapılmış ve itiraz hakkının olduğu o tebligat evraklarında da anlatılmıştır.

18 uygulamasıyla ilgili cesur bir karar aldık. Bu karar sadece orada arazisi bulunan arsa sahiplerini ilgilendiren bir karar değildir. Bu karar şehrin geleceğini ilgilendiren bir karardır. Şehrin yeni ticari alanlarının oluşturulması, şehre ait sağlık tesisi alanlarının yerinin belirlenmesi, okul-eğretim ya da muhtelif sosyal tesislerin yapılabilmesi için kamu ve yurttaşın bir arada uyguladığı bir aslında adaletli bir o kadar da vatandaşı mağdur etmeyen, vatandaşın arazisini süreç içerisinde değerli kılan bir uygulamadır. Bu uygulama sadece Burdur’a has değildir. Bir kere daha ifade edeyim. Bu uygulama yasal zorunluluk halindedir.” dedi.