‘AH ŞU GENÇLER’ 6. KEZ SAHNELENDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Osman Yetkin Özkan’ın yönettiği “Ah Şu Gençler” adlı tiyatro oyunu altıncı kez sahnelendi.

Burdur Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu öğrencilerinin oynadığı Turgut Özakman’ın yazdığı, ‘Ah Şu Gençler’ isimli oyun MAKÜ konferans salonunda altıncı kez seyirciyle buluştu.

“Ah Şu Gençler” adlı tiyatro oyununa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken oyun sonunda seyirciler öğrencileri ayakta alkışladı.

“Oyunumuzu 6.kez sahnelemenin heyecanını ve gururunu yaşıyoruz”

Tiyatro oyunu sonrasında gazetemiz muhabiri Muhammet Fatih Başcı’ya konuşan oyunun yönetmeni Burdur Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Osman Yetkin Özkan şunları söyledi;

“5,6, ve 7.sınıf öğrencilerime tiyatroyu tanıtmak, sevdirmek, sahne heyecanını yaşatmak amacıyla geçen yıl ocak ayında çıktığımız bu güzel “Ah Şu Gençler” yolculuğunda şimdi 6,7 ve 8.sınıf olan 30 öğrencimle oyunumuzu 6.kez sahnelemenin heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimle 6 aylık yoğun bir çalışma sürecinin ardından Burdur Merkez’de ilk oyunumuzu 9 Haziran’ da hemen ardından ikinci kez 21 Haziran’da oynadık. İlk turnemizi 23 Haziran’da Gölhisar’a yaptık. Tıklım tıklım salonlarda, coşkulu seyircilerle buluşan 21 tanesi 8.sınıf olan öğrencilerimle birlikte yeni eğitim öğretim yılında da aynı heyecanı yaşamak bununla birlikte tiyatroyu tanımayan, tiyatro oyunu seyretmemiş akranlarına ‘istedikten sonra neleri başarabileceklerini anlatabilmek için’ perdelerimizi ikinci turnemizde Bucak’ta iki seansla açtık. Bucak Çamlık Hacıbağ Ortaokulu öğrencilerinin de katıldığı öğrenci grubuna oynadıktan sonra oyuncularımla tanışan sohbet eden Hacıbağ Ortaokulu öğrencileriyle çok güzel bir arkadaşlığın temelini atmasını sağlayan 7’den 77’ye herkesin beğeniyle izlediği “Ah Şu Gençler” oyununu 24 Haziran Pazartesi günü Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonu’nda altıncı kez sahneye koyduk. Sahnede heyecanını kontrol ederek üzerine düşen görevleri harfiyen yerine getiren, dekor değiştiren, kostümlere yardımcı olan, uzun ezberler yapan, sahnede paylaşmayı, planlı hareket etmeyi, iş birliğini, sahnedeyken yaşanan en ufak bir sorun sonucunda yaşanan krizleri yönetebilen, çözüm bulan, tiyatro adabını öğrenme yolunda minik minik adımlar atan, seyircilerimize doyumsuz anlar yaşatan, benim sabırlı, saygılı, azimli, çalışkan, hassas, canım öğrencilerime öncelikle bana ve öğrencilerime güvenen, bize her zaman maddi manevi destek olan değerli Velilerime, Okul Müdürüm Mustafa Yaramış’a ve Okul Müdür Yardımcılarımız Sadullah Aysu ve Kazım Zengin’e Teknik Ekibimizdeki Mustafa Hoyraz, Durmuş Kara, Aytaç Topuz ve Kürşat Ulusoy’a, Afişimizi tasarlayan eski öğrencim Çağla Nur Nalcı ‘ya, Okulumuz öğretmenlerine, ismini sayamadığım bizlere destek sağlayan herkese ve salonları tıklım tıklım dolduran tüm seyircilerimize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.”

MUHAMMET FATİH BAŞCI